راضیه جعفری
به روز رسانی : 1398/07/15
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 01:09
بازدید : 958
ایا دوست دارید که موفق شوید؟ البته که بله! کیست که نخواهد موفق شود؟ من میخواهم موفق شوم، شما می خواهید و البته دیگران هم همینطور. اما تا بحال از خود پرسیده اید چرا با وجود اینکه همه میخواهند موفق شوند اما عملا تعداد انسان های موفق انقدر کم است؟! دلیلش را میگویم اما اجازه دهید ابتدا به مهمترین دلیل شکست خوردن یعنی نقطه مقابل موفقیت، بپردازیم. به نظر شما مهمترین دلیل شکست یک فرد چه می تواند باشد؟ مهمترین دلیل غرور، تکبر و خودخواهی است. احتمال شکست خوردن یک انسان مغرور، به مراتب بیشتر از یک انسان متواضع است. وقتی فکر میکنید همه چیز را میدانید و دیگر ملزم به دانستن چیزی نیستید شرایط شکست خوردن را برای خودتان فراهم میکنید.
هیچ کسی نیست که اگاه و مشرف به همه چیز باشد، شاید همه انسان ها با هم، همه چیز را بدانند، اما محال است یک نفر همه چیز را به تنهایی بداند؛ یعنی جمع دانسته های همگی ما میتواند کامل باشد اما دانسته های شخص خودمان، خیر؛ با این اوصاف ما به دیگران، به دانششان، به تجربه و خردشان نیازمندیم. پس تا اینجا متوجه شدیم که غرور مهمترین عامل شکست خوردنمان است، آن هم به دلیل اینکه انسان مغرور مدعی است که همه چیز را میداند (در صورتی که این طور نیست) و در نتیجه خودش را از یادگیری مدام و مستمرمحروم میکند و همین امر زمینه ساز شکست او میشود.
نقطه مقابل غرور، تواضع است که شما را به موفقیت میرساند. باید متواضع باشید تا در دام غرور و تکبر نیفتید. تواضع لازمه ی پیروزی است، می دانید ارتباط آن با موفقیت و پیروزی چیست؟ خب، یکی از مهمترین مواردی که شما را به موفقیت قطعی رهنمون میسازد الگوبرداری است. الگوبرداری یعنی اینکه ببینیم دیگران برای موفقیتشان چه کارهای درستی را انجام دادند ما هم همان کارها را انجام دهیم و چه اشتباهاتی را مرتکب شدند تا از آنها حذر کنیم. تنها کسانی میتوانند به درستی الگوبرداری کنند که از صفت تواضع برخوردار باشند. انسان مغرور به قدری از خود راضی و مطمئن به دانسته های خود است که تن به آموختن و یادگیری از دیگران نمیدهد. اکنون دیگر ارتباط میان تواضع و موفقیت را دانستید، اینکه با صفت تواضع می توانید با یک الگوبرداری صحیح و بجا، با کمترین هزینه و بالاترین سرعت به موفقیت نائل شوید.
البته، الگوبرداری کاملا متفاوت از تقلید کورکورانه است. در اینکه هیچ کسی کامل نیست شکی وجود ندارد، بنابراین اگر شما بخواهید تماما از کسی تقلید کنید قطعا در شکست های او نیز شریک خواهید بود. هر انسانی تجربه شکست و موفقیت بسیاری دارد. قرار است که شما با هوشمندی کامل، از تمام رفتارهای درست فرد موفق، که او را به موفقیت رسانده، الگوبرداری کنید و از کلیه اشتباهاتی که او مرتکب شده، پرهیز کنید، این یعنی الگوبرداری درست و اصولی؛ اگر بدون الگوبرداری پیش بروید، متحمل هزینه ی سنگین آزمون و خطا میشوید ( روشی که پرهزینه ترین و وقت گیرترین نوع یادگیری است و در عهده و توان هر کسی نیست و عملا ازمون و خطای صدها روش شما را خسته و کلافه خواهد کرد) و اگر چنانچه تقلید محض کنید، بازهم متضرر خواهید شد، بنابراین به صرفه ترین روشی که شما را به سر منزل مقصود و موفقیت میرساند، الگوبرداری اصولی است، اینکه بدانید کدام روش شما را به نتیجه میرساند و کدام راه شما را از هدف و مقصد، دور میکند...
ورود
عضویت
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
دیدگاه شما
مشاهده دیدگاه ها